lunes, 16 de febrero de 2009

OZNAIM HAMÀN (ORELLES D´AMAN)



Les "Orelles d´Hamàn" (OZNEI HAMÀN en hebreu) son els pstissets que esfan pel Purim i és costum que els nens sorti a oferir-los als seus veïns, sobre tot si hi ha alguns que tenen situacions de precarietat. Amb motiu de una festa s´entrenen els infants en la solidaritat.

¿T´atreveixes a cuinarlos?

Jo et deixo la recepta, i, si tens dubtes, consulta amb el Rabbí.

Ingredients per a la Massa
150 gr de margarina

225 gr de farina ( recordin que s'ha de tamitzar per a assegurar-nos que no té cap impuresa o bestioles prohibides, tal com podem llegir a : http://www.shuljanaruj.com/kosher20.asp)

1 mica de sal

2 cullerades de suc de llimona

4 cullerades d'aigua freda

PREPARACIÓ:Barrejar la farina amb la sal i la margarina fins obtenir un granulat, i afegir després la resta dels elements i amassar fins que es formi una bola que es desenganxi fácil del recipient.

FARCIMENT:
Estirar la massa en una superfície enfarinada, fins que quedi d'aproximadament ½ cm d'ample, (millor es que ens quedi una massa gruixudeta).
Tallar en cercles de 3 cm de diàmetre (podem aprofitar una llauneta de tonyina com a mesura del cercle)
Col·locar el farciment en el mitjà i formar l´orella d'acord a la figura seguent.


Per a assegurar-se que no s'obrin durant la cocció, és convenient deixar un foradet en el centre per a permetre que el vapor escapi per.

FARCIMENT
125 gr de llavors de rosella
½ tassa d'aigua
25 gr de margarina
¼ tassa de sucre
1 cullerada de mel
2 cullerades de passes de raïm, sultanes (les més dolçes)
1 tassa de passtetes de tè mòltes (els col·loquem en una bosseta i li passem el pal de pastar per damunt fins que es desfacin)
1 cullerada d'essència de vainilla

Col·locar les llavors de rosella a escalfar amb l'aigua, margarina, sucre, mel i passes de raïm fins que es formi una pasta. Després hi afegim les galetes mòltes i l'essència de vainilla.
DEIXAR REFREDAR ABANS D'EMPLENAR.

Un cop facides i formades, hem d´hornejar a uns 180 ºC durant 25 minuts (estaran quan agafin coloreta daurada).
Deixem-les refredar uns 10 minut i espolvorejem amb sucre glass.

No hay comentarios: